Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

www.economics.edu.gr : 2.000.000 σελίδες - Ανταμοιβή και πρόκληση

Η ιδέα να δημιουργήσω αυτήν την ιστοσελίδα γεννήθηκε πριν πολλά χρόνια, όταν διαπίστωσα ότι απουσίαζε από το διαδίκτυο ένας ολοκληρωμένος διαδικτυακός τόπος, όπου ο καθένας θα μπορεί να αναζητήσει πληθώρα υλικού για το σύνολο των μαθημάτων της δευτεροβάθμιας οικονομικής εκπαίδευσης. Αναμφίβολα υπήρχαν και υπάρχουν εξαιρετικές ιστοσελίδες αξιόλογων συναδέλφων, αλλά δεν υπήρχε ένας συγκεντρωτικός χώρος στον οποίον επιπροσθέτως υπήρχαν χρήσιμες ενότητες, όπως η διδακτική των οικονομικών, υλικό για τα μαθήματα του ΕΠΑΛ αλλά και εκπαιδευτικό υλικό από οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης κ.α. ).
Αρχικά, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το μπλογκ economics.blogs.gr , αλλά σύντομα αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες προσδοκίες των επισκεπτών. Έτσι, αποφάσισα να δημιουργήσω τον ιστότοπο www.economics.edu.gr με μηδαμινές γνώσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων και ουσιαστικά χωρίς καμία τεχνική υποστήριξη από ειδικούς. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα που προϋπόθετε χρόνο, κόπο και μεράκι, το οποίο μέχρι τώρα φαίνεται να κερδίζεται.
Στις 240 σελίδες του www.economics.edu.gr , κάποιος μπορεί να διαβάσει περισσότερα από  1000 αρχεία, εκ των οποίων περίπου 500 αποτελούν την προσωπική μου δουλειά και τα 50 είναι εργασίες αξιόλογων και γνωστών για το εκπαιδευτικό τους έργο συναδέλφων και πανεπιστημιακών καθηγητών. Ευχαριστώ θερμά που με εμπιστεύτηκαν, στέλνοντάς μου τη δουλειά τους ή παραχωρώντας την άδειά τους να την κοινοποιήσω. H συμβολή τους ήταν ανεκτίμητη. Τα υπόλοιπα είναι ανακοινώσεις, εγκύκλιοι, οδηγίες, βιβλία, άρθρα, εφαρμογές, παιχνίδια κ.α.
Πριν συμπληρωθούν 3 χρόνια, 900.000 επισκέπτες (450.000 μοναδικοί) επισκέφτηκανπερισσότερο από 2.000.000 σελίδες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους γονείς τους, τους συναδέλφους αλλά και όλους όσοι με την επίσκεψή τους τίμησαν αυτήν την ιστοσελίδα  Νοιώθω μεγάλη ηθική ικανοποίηση διαβάζοντας τα μηνύματά τους τα οποία, εκτός από τις ευχαριστίες τους, περιείχαν σημαντικές παρατηρήσεις και συμβουλές. Όλες ήταν σεβαστές και με βοήθησαν να γίνω πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός. Να μην παραλείψω να ευχαριστήσω όλες τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες που φιλοξένησαν τόσο τις εργασίες και τα άρθρα μου, όσο και λινκς προς το www.economics.edu.gr .   

Στο μέλλον, υπάρχει η πρόκληση να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό αλλά και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο ώστε να ανταποκριθώ στις αυξανόμενες προσδοκίες.