Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Θέματα ΑΟΘ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΕΦΕ 2020 Α΄ φάση

Στις 3 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στα επαναληπτικά θέματα της ΟΕΦΕ, διαγωνίζονται στο πλαίσιο της Α΄ φάσης στο μάθημα της Οικονομίας (ΑΟΘ).


Κατεβάστε την εφαρμογή για κινητές συσκευές και κάνετε επανάληψη στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Μέχρι την επίσημη ανάρτηση των αναλυτικών εκφωνήσεων στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, στο συγκεκριμένο post γίνεται περιληπτική περιγραφή του περιεχομένου τους.

Νέο βοήθημα για την ύλη που προστέθηκε στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Η ύλη του διαγωνίσματος αφορούσε τις εντός ύλης ενότητες των 4 πρώτων κεφαλαίων.

Στην Ομάδα Α, τέθηκαν 5 ερωτήσεις σωστού - λάθους και 2 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Στην πλειονότητά τους απαιτήθηκε κριτική σκέψη και συνδυασμός γνώσεων.

Χρήσιμα εκπαιδευτικά βίντεο, μπορείτε να δείτε στο κανάλι μας στο Youtube

Στην Ομάδα Β, ζητήθηκε απόσπασμα από την ενότητα 6 (Κοινωνικοί Θεσμοί) του 1ου κεφαλαίου. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η ανάλυση της Επιχείρησης και του Εργατικού Σωματείου.

Στην Ομάδα Γ, τέθηκε άσκηση που συνδυάζει τα κεφάλαια 1, 3 και 4. Δόθηκαν πληροφορίες για την απόδοση 5 εργατών και τέθηκαν κλασσικά και πρωτότυπα ερωτήματα. Επίσης, ζητήθηκε ο σχεδιασμός αρκετών καμπυλών.

Στην Ομάδα Δ, τέθηκε άσκηση από το 2ο κεφάλαιο. όπου δόθηκαν πληροφορίες για δύο υποκατάστατα αγαθά. Μεταβολές ζήτησης, εύρεση συναρτήσεων, αιτιολόγηση μεταβολής συνολικής δαπάνης και γραφικές παραστάσεις είναι κάποια από τα θέματα που εξετάστηκαν.

Μόλις η ομοσπονδία αναρτήσει τα θέματα και τις απαντήσεις, θα υπάρξει κοινοποίησή τους στη σελίδα
http://www.economics.edu.gr/aoth-oefe-themata-lyseis.html