Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ - ΟΕΦΕ 2020

Στις 11 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές που συμμετέχουν στα επαναληπτικά θέματα της ΟΕΦΕ, διαγωνίστηκαν στο πλαίσιο της Α΄ φάσης στο μάθημα της Κοινωνιολογίας.
Update: Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις τους στο ακόλουθο λινκ
http://www.economics.edu.gr/koinwniologia-oefe-themata-lyseis.html

Μέχρι την επίσημη ανάρτηση των αναλυτικών εκφωνήσεων στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, στο συγκεκριμένο post θα γίνει περιληπτική περιγραφή του περιεχομένου τους.
Στο Α θέμα δόθηκαν 5 ερωτήσεις Σ/Λ και 2 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
Στο Β θέμα τέθηκαν δύο ερωτήσεις ανάπτυξης από το 1ο κεφάλαιο για τις διαφορές ανάμεσα στην κοινωνική θεωρία και την καθημερινή θεωρητική σκέψη και για τις αρχές της σχολής της κοινωνικής κατασκευής.
Στο Γ θέμα, υπήρξαν ερωτήματα από το 1ο και το 3ο κεφάλαιο, σχετικά με τη σχολή της συμβολικής αλληλεπίδρασης, τη θεωρία του Γκόφμαν και τη θεωρία περί κοινωνικών ρόλων.
Στο Δ θέμα υπήρξε μία συνδυαστική ερώτηση 1ου και 3ου κεφαλαίου σχετικά με τις απόψεις του Μαρξ και των συνεχιστών του σε διάφορα θέματα όπως το καπιταλιστικό σύστημα, την κοινωνικοποίηση και τη θεωρία της εξάρτησης. Επίσης, τέθηκαν δύο ερωτήσεις με αφορμή σχετικά αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου από το κεφάλαιο 5.