Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Οικονομία Γ΄ Λυκείου ΟΕΦΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022 ΘΕΜΑΤΑ


Στις 7 Ιανουαρίου 2022, μαθητές και μαθήτριες φροντιστηρίων διαγωνίστηκαν σε επαναληπτικό διαγώνισμα στο μάθημα της Οικονομίας Γ Λυκείου που διοργανώθηκε από την ΟΕΦΕ.

Η ύλη του διαγωνίσματος περιλάμβανε την εξεταστέα ύλη των κεφαλαίων 1,2,3,4.

Όταν η ομοσπονδία κοινοποιήσει στον επίσημο ιστότοπό της τα θέματα και τις απαντήσεις, τα σχετικά αρχείο θα κοινοποιηθούν στη σελίδα www.economics.edu.gr/aoth-oefe-themata-lyseis.html

Ωστόσο, ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των θεμάτων:

Στην πρώτη ομάδα υπήρχαν 5 προτάσεις Σ/Λ και 2 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλιμακούμενης δυσκολίας από όλα τα κεφάλαια.

Στη δεύτερη ομάδα, ζητήθηκε η περιγραφή της ορθολογικής συμπεριφοράς του καταναλωτή και η επίδραση της μεταβολής της τεχνολογίας στο συνολικό προϊόν και στην προσφορά.

Στην τρίτη ομάδα, τέθηκε άσκηση από το 2ο κεφάλαιο με αναφορά στο μέσο του ευθυγράμμου τμήματος μιας ευθείας ζήτησης που τέμνει τους δύο άξονες, σε συνάρτηση, ελαστικότητες και μεταβολή ζήτησης, ενώ είχε και δύο ερωτήματα θεωρίας.

Στην τέταρτη ομάδα, τέθηκε συνδυαστική άσκηση 3ου και 4ου κεφαλαίου με αναφορά, μεταξύ άλλων, σε συνάρτηση και ελαστικότητα αγοραίας προσφοράς.