Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΟΕΦΕ (Β΄ ΦΑΣΗ) & ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ (Γ΄ ΦΑΣΗ) - ΘΕΜΑΤΑ


 Τον Απρίλιο και τον Μάιο 2022, μαθητές και μαθήτριες φροντιστηρίων έγραψαν επαναληπτικό διαγώνισμα στο μάθημα της Οικονομίας (ΑΟΘ) στο πλαίσιο των διοργανώσεων ΟΕΦΕ (Β΄φάση) και ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ (Γ΄ φάση).

Ακολουθεί μία σύντομη περιγραφή των θεμάτων. Τα αναλυτικά θέματα και οι ενδεικτικές απαντήσεις θα κοινοποιηθούν, όταν επίσημα αναρτηθούν στους ιστότοπους των διαγωνισμών.

ΟΕΦΕ

Στο Β θέμα, τέθηκαν δύο ερωτήσεις ανάπτυξης θεωρίας από το 10ο κεφάλαιο.

Στο Γ θέμα, δόθηκε άσκηση 2ου κεφαλαίου, με πίνακα ζήτησης στον οποίον περιλαμβάνεται προσδιοριστικός παράγοντας και ζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, συναρτήσεις  και ελαστικότητα ζήτησης και αιτιολόγηση μεταβολής συνολικής δαπάνης καταναλωτών.

Στο Δ θέμα, δόθηκε άσκηση με πίνακα 3ου κεφαλαίου, αναφορά στον νόμο της φθίνουσας απόδοσης, εξαγωγή πίνακα προσφοράς και υπολογισμό σημείου ισορροπίας.

https://www.oefe.gr/ 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ

Στο Β θέμα, τέθηκε ερώτηση ανάπτυξης θεωρίας από το 10ο κεφάλαιο.

Στο Γ θέμα, δόθηκε άσκηση με δεδομένα από το περιεχόμενο του 1ου κεφαλαίου, τα οποία συνδέθηκαν με το 7ο κεφάλαιο (ΑΕΠ) και το 9ο κεφάλαιο (Ποσοστό ανεργίας).

Στο Δ θέμα, δόθηκαν αρχικά συναρτήσεις αγοραίας ζήτησης και προσφοράς, παρατηρήθηκε μεταβολή ζήτησης και στη συνέχεια επιβολή κατώτατης τιμής. Στο τελευταίο τμήμα του Δ θέματος δόθηκε άσκηση φορολογίας από το 10ο κεφάλαιο.

http://www.eimastemesa.gr/