Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μαθητικοί Οικονομικοί Διαγωνισμοί

 Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι ακόλουθοι μαθητικοί οικονομικοί διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη ή είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν. Να σημειωθεί ότι αναφέρονται οι διαγωνισμοί που προβλέπουν γραπτή - ηλεκτρονική εξέταση στο τελευταίο στάδιό τους. Άλλα προγράμματα, όπως προγράμματα επιχειρηματικότητας (π.χ. ΣΕΝ) ή γενικότερου οικονομικού αλφαβητισμού (π.χ. Αλφαβητάρι Οικονομικών, Life skills, Μικρός Καταναλωτής) θα συμπεριληφθούν σε επόμενο άρθρο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας

Site: https://oikonomikiolympiada.gr/

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τον φετινό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά.

Site: https://contest.econ.uth.gr/

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ "ΕΡΜΗΣ"

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά.

Site: https://diagonismos.ermis.aueb.gr/


EUROPEAN MONEY QUIZ

Το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το χρήμα και έχει διαμορφωθεί με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού μαθητών ηλικίας 13-15 ετών και διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Site: https://www.hba.gr/info/emq

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Σκοπός του διαγωνισμού, που διοργανώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ, είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Site: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2021